Menu openen
Geluid aan/uit
Heb je een vraag?Kikker

P

pedagogisch hulpverlener

Op de kinderafdeling werkt de pedagogisch medewerker. Zij kan je helpen tijdens moeilijke en spannende momenten en kan je adviseren hoe hiermee om te gaan. Alles is namelijk anders dan je gewend bent, je bent in een andere omgeving en ook nog ziek. Op de website halloziekenhuis.nl vindt je alle informatie over onderzoeken en operaties in het ziekenhuis, maar daarnaast kun je hierover ook vragen stellen aan de pedagogisch hulpverlener.
In de speelkamer op de kinderafdeling organiseert de pedagogisch hulpverlener van 10.30 en 11.30 uur, van maandag t/m vrijdag, een activiteit voor de opgenomen patiënten. Verder kun je allerlei spelmateriaal vinden in de speelkamer, gericht op kinderen van 0-18 jaar.

De pedagogisch hulpverlener geeft pedagogische zorg aan de kinderen die opgenomen zijn in het ziekenhuis. De pedagogisch hulpverlener is getraind in het observeren en het omgaan met kinderen en hun ouders. De pedagogisch hulpverlener is goed op de hoogte van het gedrag en de ontwikkeling van kinderen en kan ouders hierin advies geven.

ph metrie

Dit is een moeilijk woord voor zuurgraadmeting. Dit onderzoek wordt gedaan om te kijken of er teveel maagzuur uit je maag naar boven komt. Als je teveel maagzuur hebt, krijg je buikpijn of je kunt niet zo goed slikken.

Bij dit onderzoek krijg je een slangetje in je neus. Het slangetje wordt aangesloten op een apparaatje die de zuurgraad meet. 

 

plastisch chirurg

Dit is een arts die je opereert om er voor te zorgen dat je er weer mooier uitziet. Bijvoorbeeld als je een hazenlip of brandwonden hebt.

pos

POS is de afkorting van Pré-Operatieve Screening. Dit is een afdeling binnen het ziekenhuis. Hier werken anesthesie medewerkers. De anesthesist is de dokter die je bij een operatie in slaap brengt. We noemen dat ook wel een slaapdokter. De POS controleert je gezondheid voordat je geopereerd wordt.

priklab

Het priklab is de plek waar ze bloed afnemen. Bloedprikken wordt het ook wel genoemd. In je bloed kunnen ze zien of er misschien iets met je aan de hand is. Prik komt van prikken. Lab is de afkorting van laboratorium.

psycholoog

Als je naar het ziekenhuis moet, kan dat heel spannend zijn.
Misschien ben je een beetje bang of maak je je zorgen over wat er met je is. Je kunt zelfs bang zijn dat je niet meer beter wordt.
Ziek zijn is niet gemakkelijk. Je voelt je niet lekker en soms ook heel ongelukkig. Begrijpen andere kinderen je wel als je niet mee kunt doen? Meestal kunnen je ouders of andere mensen om je heen je wel helpen om je weer wat gelukkiger te voelen.

Psyche betekent geest, een psycholoog is iemand die veel weet over hoe je geest werkt. Hoe je denkt en doet en waarom je dat doet.

Maar soms is dat niet genoeg of weten de mensen om je heen het ook niet zo goed. Dan is het fijn als iemand anders je kan helpen. Je kunt dan bij de psycholoog terecht. Hij zoekt samen met jou uit waar je je zorgen over maakt en wat je moeilijk vindt. Hij kan je leren wat je kunt doen om minder bang te zijn. Of je vertellen hoe je met anderen kunt praten over wat je hebt.

pupil

De pupil is de opening in het midden van het oog, de zwarte rondjes dus. Door de pupil is de donkere binnenkant van het oog te zien. Daardoor lijkt de pupil zwart