Menu openen
Geluid aan/uit
Heb je een vraag?Kikker
Terug

Drie ziekenhuis-spelletjes speciaal voor jou. Wil je weten wat je mee moet nemen: speel het kofferspel. Wil je weten hoe een röntgenfoto eruit ziet: speel memory. Heb je zin om te kleuren: klik op de kleurplaat.

"We maken even een foto," zegt de dokter. Hij bedoelt een röntgen- foto. Een foto van je binnenkant. Weet jij hoe je er van binnen uitziet? Speel het spel! Meer weten over röntgen? Klik op het vraagteken.

Meer weten?

Speel Het Kofferspel!

Je gaat naar het ziekenhuis en blijft daar slapen. Wat neem je mee? Kijk naar de plaatjes en denk na! Sleep de spullen naar de koffer. Wat je mee mag nemen, blijft er in. De rest vliegt er weer uit!

Mag mee in je koffer!

Verhaaltjes voorlezen is atlijd fijn. Neem gerust een paar boeken mee.

Mag mee in je koffer!

Natuurlijk mag je knuffel mee. Die kan toch niet zonder jou!

Mogen mee!

Ja, die mogen ook mee. 1 van de 2 kan lekker bij jou blijven slapen.

Mag niet mee in de koffer

Het ziekenhuis heeft heel veel bedden. Bedden op wieltjes. Dat is makkelijker. Je bed blijft dus thuis, maar je eigen kussen mag je wel meenemen.

Mag mee in je koffer!

Je eigen pyama is fijner dan een ziekenhuis-jasje. Die neem je dus mee.

Mag niet mee in de koffer

Een plant? Nee, die mag je niet meenemen. Er kunnen beestjes in zitten. Dat is niet goed voor zieke kinderen. Die willen we dus niet in het ziekenhuis.

Mag niet mee in de koffer

Je hond meenemen, dat zou wel leuk zijn. Maar het mag toch niet. Een hond is niet goed voor zieke kinderen. En bovendien wie moet er voor hem zorgen en hem uitlaten?

Mag mee in je koffer!

Een spel of een nintendo ds mag ook mee. Dan heb je even wat te doen.

boek
knuffel
ouders
bed
pyama
plant
hond
spel